Makluman Tarikh Mahkamah & Isu Semasa

Sunday, November 9, 2008

Surat Terbuka Kepada Pakatan Rakyat : KomenBlogger banyak menerima komen daripada pengunjung blog ini samada daripada orang perseorangan mahupun parti politik terhadap Surat Terbuka Kepada Pakatan Rakyat. Alhamdulillah, walaupun ada komen yang agak kurang sopan, namun bagi kami yang menanggung kesusahan dan keperitan ekoran daripada kegagalan Kerajaan Negeri Selangor dan Kontraktor (bukan pemaju kerana kontraktor Bumi Circle adalah dilantik oleh Kerajaan Negeri) menunaikan janji untuk menyiapkan unit rumah yang dibeli, tetap akan kami teruskan perjuangan menuntut HAK kami.

Untuk pengetahuan pengunjung blog ini, Projek Desa Kerayong Indah ini adalah Projek Kerajaan Negeri Selangor dan disahkan sendiri oleh Lembaga Perumahan Dan Hartanah Selangor (LPHS). Soal samada Kerajaan Barisan Nasional yang buat masalah dan mengapa Pakatan Rakyat harus dibebankan adalah satu alasan yang tidak masuk akal. Ini adalah kerana sesiapa juga yang memerintah adalah menjadi tanggung jawab mereka untuk menyelesaikanya dan bukan menuding jaring kepada orang lain.

Maka sebab itulah maka rakyat Selangor telah memilih Pakatan Rakyat di dalam PRU-12 kerana menyakini janji untuk membantu rakyat yang telah dianaiya oleh Barisan Nasional dan bukannya bila berhadapan dengan soal kediaman rakyat dan memerlukan kos, maka jawapannya SABAR...SABAR..SABAR. Tapi kalau soal yang melibatkan bangsa lain, mengapa begitu cepat sekali tindakannya. Apa erti sebuah perjuangan dan pemerintahan kalau tidak sanggup menerima kritikan?

Bukanlah kami semua tidak sabar untuk menunggu setelah berperit menunggu lebih 9 tahun yang lalu sejak Projek Pemberimilikan Tanah Terancang telah terbengkalai sepenuh. Apa yang kami kesalkan adalah JANJI yang acapkali disebut-sebut namun tiada apa-apa kesudahannya. Bertanyalah saudara pengunjung blog kepada Sdr Ibrahim Yaacob (Pejabat DSAI), berapa kali beliau membuat janji kepada kami?

Kita semua adalah orang Islam. Setiap janji (pertemuan) wajib ditunaikan dan bukannya sebagai bahan gurauan.

Namun begitu, Kami bersyukur dan berterima kasih kepada mereka-mereka yang menghulurkan tangan dan memberikan sokongan dan dorongan untuk kami meneruskan perjuangan ini seperti Pas Bukit Sentosa, Pas Anggerik, Sdr Urwah Saari, Dr Hilal dan lain-lain.


LAWAN TETAP LAWAN

No comments: