Panggilan Akhir (SAMAN DI MAHKAMAH)

Sila ambil perhatian kepada tentang tarikh akhir kepada pembeli-pembeli yang masih belum memfailkan Tuntutan agar segera berbuat demikian bagi mengelakkan daripada ketinggalan untuk membuat Tuntutan Gantirugi. Tiada apa yang dapat dilakukan lagi sekiranya anda tidak memfailkannya di dalam tempoh yang telah ditetapkan apatahlagi jika Tempoh dan Hadmasa telah berakhir.

Makluman Tarikh Mahkamah & Isu Semasa

Tuesday, July 10, 2007

Renungan dan Peringatan

Assalamualaikum

Pemberitahuan ini adalah sebagai peringatan berkenaan dengan Tempoh dan Had Masa yang perlu diketahui oleh Pembeli-Pembeli samada yang telahpun atau belum memfailkan Tuntutan Gantirugi dan Kembalikan Wang Pembeli Desa Kerayong Indah ini. Adalah perlu untuk kita memahami dengan jelas HAK-HAK yang masih lagi ada walaupun harapan untuk memiliki sebuah kediaman yang sempurna telah hilang di telan waktu.

3 tahun (36 bulan) : Penyerahan Milikan Kosong oleh Bumi Circle Sdn. Bhd.
6 tahun : Tempoh dan Had Masa (perundangan) Perjanjian tamat.

  • Penyerahan Milikan Kosong rumah adalah 3 tahun (36 bulan) selepas menandatangani Perjanjian Pembinaan dengan Bumi Circle Sdn. Bhd.
  • Tempoh untuk mengambil tindakan undang-undang bermula dari hari pertama KEGAGALAN Pemaju menyiapkan rumah sehingga tempoh maksimum 6 tahun.
  • Sebarang Tuntutan Gantirugi tidak lagi boleh dilakukan melalui mana-mana tindakan undang-undang sekiranya anda tidak memfailkan Tuntutan Gantirugi terhadap pemaju setelah melepasi Had Masa 6 tahun ini.
  • Perjanjian Pembinaan yang telah ditanda tangani dengan Bumi Circle Sdn. Bhd. akan terbatal dengan sendirinya apabila telah melepasi Tempoh dan Had Masa ini.
Sekian harap maklum.

Wassalam
Blogger.