Panggilan Akhir (SAMAN DI MAHKAMAH)

Sila ambil perhatian kepada tentang tarikh akhir kepada pembeli-pembeli yang masih belum memfailkan Tuntutan agar segera berbuat demikian bagi mengelakkan daripada ketinggalan untuk membuat Tuntutan Gantirugi. Tiada apa yang dapat dilakukan lagi sekiranya anda tidak memfailkannya di dalam tempoh yang telah ditetapkan apatahlagi jika Tempoh dan Hadmasa telah berakhir.

Makluman Tarikh Mahkamah & Isu Semasa

Wednesday, March 11, 2009

Tuntutan Pembeli : Sinar HarapanBak kata pepatah, awan tidak selalu cerah, mendung bukanlah terlalu lama untuk kita hadapi walaupun ianya terlalu sukar untuk dilalui bagi sesetengah dari kita semua.

Alhamdulillah telah ada sedikit sinar harapan bagi pembeli-pembeli yang telah membuat Tuntutan Gantirugi dan Kembalikan Wang Pembeli Desa Kerayong Indah (TGKWPDKI) bilamana Kerajaan Negeri Selangor telah memulakan gerak kerja secara bersama pada peringkat awal untuk mengendahkan tuntutan kita di mahkamah.

Mudah-mudahan Kerajaan Pakatan Rakyat yang menerajui Negeri Selangor ini akan lebih prihatin terhadap kesusahan yang kita alami selama ini atau sekurang-kurangnya dapat mengembalikan kedudukan kita seperti sebelum pembelian rumah di Desa kerayong Indah ini, tanpa dibelenggu dengan hutang dengan pihak bank terhadap apa yang tidak kita perolehi.

InsyaAllah, makluman akan menyusul sedikit masa lagi.