Panggilan Akhir (SAMAN DI MAHKAMAH)

Sila ambil perhatian kepada tentang tarikh akhir kepada pembeli-pembeli yang masih belum memfailkan Tuntutan agar segera berbuat demikian bagi mengelakkan daripada ketinggalan untuk membuat Tuntutan Gantirugi. Tiada apa yang dapat dilakukan lagi sekiranya anda tidak memfailkannya di dalam tempoh yang telah ditetapkan apatahlagi jika Tempoh dan Hadmasa telah berakhir.

Makluman Tarikh Mahkamah & Isu Semasa

Wednesday, February 18, 2009

Sokongan Membawa Rebah 1

Kebelakangan ini senario politik tanahair kita semakin rancak dengan isu peralihan kuasa baik dipihak pemerintah mahupun di pihak pembangkang.

Namun begitu isu permasalahan rakyat seperti projek perumahan terbengkalai masih lagi tiada jalan penyelesaiannya. Pemimpin sibuk berebut jawatan, berebut tender dan projek, membazirkan wang rakyat seperti pembelian aset kerajaan negeri walaupun baru sahaja memerintah.

Malangnya bila diajukan permasalahan rakyat, alasan yang diberikan "berikan kami masa", "kami baru memerintah" dan sebagainya. Sebagai balasannya, bila telah hilang kuasa, tiada apa yang dapat dilakukan lagi...inilah kuasa Allah SWT terhadap kepincangan yang dilakukan.

Nantikan episod seterusnya Sokongan Membawa Rebah 2.....